MAG – MAGNITUDE – Surplus Recordings / Zeon Light Skiva_006 – 2016

mag-framZeon Light Skiva är mycket glada över att få vara en del av MAGs Magnitude.

MAG är Magdalena Ågrens soloprojekt, då hon även spelar med bandet Sork och duon Trapped in a Loop. MAG har varit aktivt i 8 år då trion Surplus People somnade in. Sedan dess har MAG gjort över 100 livespelningar. Från norr till söder (i Sverige) men även en tur över till USA och på senare år har hon även besökt Finland och Baltikum. Imorgon då skivan släpps så startar även en Frankrike- och Englandsturné för att fira skivan.

 

mag-bakSkivan har MAG valt att kalla Magnitude, 11 starka låtar, där man känner igen många låtar om man har upplevt henne live. Processen har tagit tid, men bra musik blir som ni vet aldrig gammal. I fem år har musiken spelats in, mestadels i en isolerad stuga i Jordala. En av låtarna är inspelade i Björn Stegmanns forna studio Tongeneration i Malmö, han har även mixat de flesta av låtarna.

Musiken då, den är svårbeskriven och punkig, brusig, melodiös, rytmisk och skör på en och samma gång. Men så som artisten själv beskriver ger en bra känsla “en kravlös utgångspunkt från inspiration av bandet Philemon Arthur and the Dung men utvecklades till MAGs egna stil där ljudet av en kaffekokare blandas med Arthurs distade trombon, brötig sång och en skramlig trummaskin. Den skeva ljudbilden varvas med vackra sångmelodier, körer och en gigantisk lo-fi orkester som marscherar till elektroniska ljud är både desperat och skör. Musiken utforskar gränsen mellan populärkultur och experimentell ljudkonst där det förutsägbara kontrasteras mot det oförutsägbara och därför något svår att genrebestämma.”

Skivan släpps via MAGs egna etikett Surplus Recordings och Zeon Light Skiva.

MAG live.

If in France or U.K, do not miss her shows (click the poster).

14647308_10153802729277461_1447114297_o

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s